fbpx
Almelo2021-10-13T08:45:01+01:00

Gemeente
Almelo

Op deze pagina vind je onder meer informatie over subsidies, duurzame maatregelen en een overzicht van uitvoerende bedrijven. Ook lees je hier het lokale nieuws over duurzaamheid en energiebesparing. Tot slot vind je hier een overzicht van alle wooncoaches die actief zijn in de gemeente Almelo. Wil je weten wat een wooncoach voor jou kan betekenen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Bel ons: 088-18 50 130 Mail ons: info@duurzaamthuistwente.nl

Zonnepanelen iets voor jou?

Je kunt nu eenvoudig en snel zien of het dak van jouw woning geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen of een zonneboiler. De zonnekaart geeft jou direct overzicht hoeveel je kunt verdienen door de zon.

Bekijk de zonnekaart

Sedumdak iets voor jou?

Inwoners van Almelo kunnen bij de gemeente subsidie aanvragen voor de aanleg van een sedumdak. Zo’n dak vangt water op tijdens heftige regenbuien, zorgt in de zomer voor verkoeling en brengt meer groen in de stad. De groene dakenkaart laat zien of uw dak geschikt is.

Bekijk de Groene dakenkaart

Meer informatie over de groene daken subsidies?

Klik hier

Wooncoaches

Jan Lunenberg

Ik vind het fijn om iets te kunnen betekenen voor de samenleving en mensen te helpen bij het vinden van hun weg als het gaat om duurzaam wonen. 

Rob Broekhof

Voortdurend samen leven in de natuur, op basis van optimaal gebruik en beheer van energie en grondstoffen. Dat is wat mij betreft het effect van verduurzamen.

Ben Veltien

Ik heb kennis en ervaring in huis om wat te kunnen betekenen voor anderen. Als wooncoach wil ik het begrip duurzaamheid onder de aandacht brengen. Dit doe ik graag in mijn eigen omgeving omdat noaberschap voor mij erg belangrijk is.

Plaatsen: Aadorp, Almelo, Bornerbroek, Mariaparochie
Buurtschappen: Bavinkel, Deldenerbroek, Tusveld

Ga naar de bovenkant