Almelo 2018-04-10T09:39:39+00:00

Gemeente
Almelo

Op deze pagina vindt u onder meer informatie over subsidies, duurzame maatregelen en een overzicht van uitvoerende bedrijven. Ook leest u hier het lokale nieuws over duurzaamheid en energiebesparing. Tot slot vindt u hier een overzicht van alle wooncoaches die actief zijn in de gemeente Almelo. Wilt u weten wat een wooncoach voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Bel ons: 088-18 50 130 Mail ons: info@duurzaamthuistwente.nl

Zonnepanelen iets voor u?

U kunt nu eenvoudig en snel zien of het dak van uw woning geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen of een zonneboiler. De zonnekaart geeft u direct overzicht hoeveel u kunt verdienen door de zon.

Bekijk de zonnekaart

Sedumdak iets voor u?

Inwoners van Almelo kunnen bij de gemeente subsidie aanvragen voor de aanleg van een sedumdak. Zo’n dak vangt water op tijdens heftige regenbuien, zorgt in de zomer voor verkoeling en brengt meer groen in de stad. De groene dakenkaart laat zien of uw dak geschikt is.

Bekijk de Groene dakenkaart

Meer informatie over de groene daken subsidies?

Klik hier

Wooncoaches

Jan Lunenberg

Ik vind het fijn om iets te kunnen betekenen voor de samenleving en mensen te helpen bij het vinden van hun weg als het gaat om duurzaam wonen. 

Jan Ezendam

Ik kan goed luisteren naar de wensen van anderen. Als klusser kan ik mezelf prima redden en ik heb cijfermatig inzicht. Zodoende kan ik huiseigenaren open en eerlijk informeren en ze een basis geven. Vervolgens kunnen zij zelf tot een besluit komen.

Ben Veltien

Ik heb kennis en ervaring in huis om wat te kunnen betekenen voor anderen. Als wooncoach wil ik het begrip duurzaamheid onder de aandacht brengen. Dit doe ik graag in mijn eigen omgeving omdat noaberschap voor mij erg belangrijk is.

Lokaal nieuws

Plaatsen: Aadorp, Almelo, Bornerbroek, Mariaparochie
Buurtschappen: Bavinkel, Deldenerbroek, Tusveld