>>Energie besparen
Energie besparen2017-12-20T15:29:35+00:00

Een lager energiegebruik?

Het is een zonnige ochtend…
Van ver komt het geluid van een grasmaaier.

Verder is het erg rustig. U zit met een kop koffie op het terras. Een tijdschrift ligt nog ongeopend op uw schoot. De wind krijgt het te pakken en speelt met de bladzijden. Heel snel leest u het woord ‘energieverbruik’, vetgedrukt in een advertentie.
De wind draait de bladzijde alweer om, maar het woord dat u net las blijft hangen’.

Er is ruimte in uw hoofd om na te denken over dit onderwerp, waarover u toch regelmatig iets hoort en leest. U denkt na over uw eigen verbruik. Met de verwarming gaat u bewust om: niet te warm en niet onnodig lang aanlaten. Ook is uw huis goed geïsoleerd. Dat scheelt op de rekening. Maar wat valt eigenlijk nog meer onder energiegebruik? En hoe snel verdien je een investering terug?

Minder verbruik

Weet u welke energiebesparende maatregelen u kunt toepassen in uw woning?
Heeft u er weleens bij stilgestaan hoe oud uw koelkast is, en staat bij u de televisie aan terwijl er niemand kijkt? Gebruikt u al een waterbesparende douchekop? Of heeft u wel eens gedacht aan vloerisolatie, spouwmuurisolatie of HR++ glas.

Dit zijn een paar voorbeelden van aanpassingen die u een lagere energierekening geven en bovendien het milieu minder belasten.

“Laag verbruik
lage energierekening”

De wooncoach

Als u vragen heeft over uw huis, dan kunt u terecht bij de wooncoach. Een wooncoach is een noaber. Iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komt hij of zij bij u thuis om deskundig advies te geven over uw woning.

Wilt u energie besparen of mogelijkheden onderzoeken om zelf energie op te wekken dan kan de wooncoach u adviseren. Ook bijvoorbeeld over verbouwing of onderhoud van uw huis. Wilt u weten of het mogelijk is dat u op uw oude dag nog in uw huis kunt blijven wonen en welke aanpassingen dan eventueel nodig zijn? Een wooncoach kan u tips geven. Ook op het gebied van wooncomfort  en veiligheid zijn de wooncoaches deskundig. Ze denken in alles met u mee en voorzien u van een gratis woning- of energiecheck.

Waarom ze dit gratis doen? Omdat ze graag zien dat Twente duurzamer wordt. Omdat ze willen bijdragen aan de leefbaarheid van onze regio.

Vraag een vrijblijvend wooncoach gesprek aan
Bel ons: 088-18 50 130
Mail ons: info@duurzaamthuistwente.nl

Samenwerken aan een duurzame toekomst