Duurzame mogelijkheden

Goede isolatie, zonnepanelen en een HR-ketel: zomaar drie voorbeelden van maatregelen waarmee je energie kunt besparen of dit duurzaam kunt opwekken. Voor het milieu of omdat je geld wilt besparen en/of comfortabeler wilt wonen. We vertellen je kort welke technieken bestaan en wat ze voor jou kunnen betekenen. Met onze testjes zie je snel wat past bij jouw huis. En voor meer vrijblijvende en belangeloze informatie maak je gewoon een afspraak met onze gratis wooncoaches!

Alle maatregelen op een rijtje

Wil je besparen op jouw gasverbruik of elektriciteitsverbruik? Of misschien wel beide? Wil je af van koude voeten of tocht in huis?

Er is veel mogelijk. Wij hebben de technieken voor besparing én opwekking voor jou op een rijtje gezet.

Bekijk de maatregelen

Eenvoudig energie besparen

Snel en eenvoudig energie besparen
door dingen nét iets
anders te doen.

Zo bespaar je op jouw
energierekening zonder
dat het je geld kost.
Kleine moeite, groot plezier!

Bekijk de tips

Energiecheck
Gebruik ik teveel energie?

Wij hebben een energiecheck gemaakt waarmee je ontdekt wat het normale energieverbruik is voor jou.

Beantwoord de vragen en weet binnen 1 minuut of jouw energieverbruik normaal is én of je meer of minder verbruikt dan de mensen in jouw buurt.

Doe de energiecheck

Quickscan
Wat is voor mij de beste keus?

Onze quickscan stelt je ongeveer tien vragen over jouw huis. Op basis van jouw antwoorden vertellen we jou welke maatregelen passen bij jouw huis. De quickscan geeft ook een indicatie van de kosten en baten en laat jou zien welk energielabel haalbaar is voor jouw woning.

Doe de scan

Zonnekaart
Zonnepanelen iets voor mij?

U kunt nu eenvoudig en snel zien of het dak van uw woning geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen of een zonneboiler. De zonnekaart geeft u direct overzicht hoeveel u kunt verdienen door de zon.

Ga naar de zonnekaart

Wooncoaches

Een wooncoach is een noaber. Iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komt hij of zij bij jou langs om deskundig advies te geven over jouw woning. Wil je verbouwen, dan kan de wooncoach jou adviseren en ook met je meedenken over bijvoorbeeld energiebesparing.

Meer over wooncoaches

Gemeentes

Bekijk de pagina van uw gemeente.

Duurzame thema’s

De redenen om jouw woning te verduurzamen kunnen divers zijn. Het kan jouw wens zijn om energie te besparen om zo de maandlasten naar beneden te krijgen. Je kunt ook zelf energie willen opwekken d.m.v. zonnepanelen en wanneer jouw woning toe is aan onderhoud of als je gaat verbouwen, kun je dit ook duurzaam aanpakken.

Bekijk de duurzame thema’s