>Duurzame mogelijkheden
Duurzame mogelijkheden2018-04-10T07:40:59+00:00

Duurzame mogelijkheden

Goede isolatie, zonnepanelen en een HR-ketel: zomaar drie voorbeelden van maatregelen waarmee u energie kunt besparen of dit duurzaam kunt opwekken. Voor het milieu of omdat u geld wilt besparen en/of comfortabeler wilt wonen. We vertellen u kort welke technieken bestaan en wat ze voor u kunnen betekenen. Met onze testjes ziet u snel wat past bij uw huis. En voor meer vrijblijvende en belangeloze informatie maakt u gewoon een afspraak met onze gratis wooncoaches.

Alle maatregelen op een rijtje

Wilt u besparen op uw gasverbruik of uw elektriciteitsverbruik? Of misschien wel beide? Wilt u af van koude voeten of tocht in huis?

Er is veel mogelijk. Wij hebben de technieken voor besparing én opwekking voor u op een rijtje gezet.

Bekijk de maatregelen

Eenvoudig energie besparen

Snel en eenvoudig energie besparen
door dingen nét iets
anders te doen.

Zo bespaart u op uw
energierekening zonder
dat het u geld kost.
Kleine moeite, groot plezier!

Bekijk de tips

Energiecheck
Gebruik ik teveel energie?

Wij hebben een energiecheck gemaakt waarmee u ontdekt wat het normale energieverbruik is voor u.

Beantwoord de vragen en weet binnen 1 minuut of uw energieverbruik normaal is én of u meer of minder verbruikt dan de mensen in uw buurt.

Doe de energiecheck

Quickscan
Wat is voor mij de beste keus?

Onze quickscan stelt u ongeveer tien vragen over uw huis. Op basis van uw antwoorden vertellen we u welke maatregelen passen bij úw huis. De quickscan geeft ook een indicatie van de kosten en baten en laat u zien welk energielabel haalbaar is voor uw woning.

Doe de scan

Zonnekaart
Zonnepanelen iets voor mij?

U kunt nu eenvoudig en snel zien of het dak van uw woning geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen of een zonneboiler. De zonnekaart geeft u direct overzicht hoeveel u kunt verdienen door de zon.

Ga naar de zonnekaart

Wooncoaches

Een wooncoach is een noaber. Iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komt hij of zij bij u langs om deskundig advies te geven over uw woning. Wilt u verbouwen, dan kan de wooncoach u adviseren en ook met u meedenken over bijvoorbeeld energiebesparing.

Meer over wooncoaches

Gemeentes

Bekijk de pagina van uw gemeente.

Duurzame thema’s

De redenen om uw woning te verduurzamen kunnen divers zijn. Het kan uw wens zijn om energie te besparen om zo de maandlasten naar beneden te krijgen. U kunt ook zelf energie willen opwekken d.m.v. zonnepanelen en wanneer uw woning toe is aan onderhoud of als u gaat verbouwen, kunt u dit ook duurzaam aanpakken.

Bekijk de duurzame thema’s