>>Energie opwekken
Energie opwekken2017-12-20T15:28:59+00:00

In uw eigen energie voorzien?

Tevreden kijkt u naar boven…
U bent de straat overgestoken en met de handen in uw zij bekijkt u uw huis vanaf de stoep. Even was u bang dat het er gek uit zou zien, die zonnepanelen op het dak. Maar uw huis past nu prima tussen de andere huizen met zonnepanelen. Het ging vlotter dan u dacht. Het is nu aan het eind van de middag en alle panelen zijn geplaatst. Boven de schuur, waar het dak plat is, zijn een paar zonnepanelen op een frame geïnstalleerd, zodat ze schuin staan. U had nog overwogen om het zelf te doen, maar nu een ervaren installateur ze heeft geplaatst weet u zeker dat alles goed is. Ze zijn nu bezig in de meterkast.
Als ze daar klaar zijn, kunt u op een app op uw smartphone direct aflezen wat de opbrengst is van de zonnepanelen. Hoewel, vanaf morgen wordt dat echt interessant. Dan schijnt de zon weer. U merkt dat de wind in kracht toeneemt. U knijpt uw ogen wat samen – zou een kleine windmolen naast het huis niet leuk zijn?

Zelf energieleverancier zijn

Het is mogelijk om een deel van uw energie zelf op te wekken, bijvoorbeeld door zonnepanelen, een zonneboiler of een windturbine. Daarmee bespaart u op de stroomrekening bij het energiebedrijf.

U kunt zelfs meer energie opwekken dan u gebruikt. Deze elektriciteit kunt u teruggeven aan het net. Een investering is op die manier snel terugverdiend en u bent uw eigen energieleverancier geworden.

“Slimme investering
hoog rendement”

De wooncoach

Als u vragen heeft over uw huis, dan kunt u terecht bij de wooncoach. Een wooncoach is een noaber. Iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komt hij of zij bij u thuis om deskundig advies te geven over uw woning.

Wilt u onderzoeken of u zelf uw energie op kunt wekken dan kan de wooncoach u adviseren. Ook bijvoorbeeld over energiebesparende maatregelen. Wilt u weten of het mogelijk is dat u op uw oude dag nog in uw huis kunt blijven wonen en welke aanpassingen dan eventueel nodig zijn? Een wooncoach kan u tips geven. Ook op het gebied van wooncomfort en veiligheid zijn de wooncoaches deskundig. Ze denken in alles met u mee en voorzien u van een gratis woning- of energiecheck.

Waarom ze dit gratis doen? Omdat ze graag zien dat Twente duurzamer wordt. Omdat ze willen bijdragen aan de leefbaarheid van onze regio.

Vraag een vrijblijvend wooncoach gesprek aan
Bel ons: 088-18 50 130
Mail ons: info@duurzaamthuistwente.nl

Samenwerken aan een duurzame toekomst