>>Verbouwen en onderhouden
Verbouwen en onderhouden2017-12-20T15:29:14+00:00

Uw woning weer als nieuw en ook een lagere energierekening?

Buiten is het donker…
Met een voldaan, maar ook met een onbekend gevoel zit u op de bank in de woonkamer. In zekere zin was vandaag een bijzondere dag. Niet geheel onverwachts. De oudste was al langer uit huis. Maar nu de jongste het ouderlijk huis ook verlaten heeft, komt een ander gevoel naar boven. Uw blik glijdt door de kamer en u ziet de sporen van al die kinderen, pubers en jongvolwassenen die er jarenlang gekropen, gespeeld en gelopen hebben. Een perfect huis voor een gezin. Misschien is het nog te vroeg om er over na te denken, maar toch wordt u enthousiast van het idee om het huis nu wat aan te passen. Hoe dan ook is er onderhoud nodig. De cv-ketel is aan vervanging toe en u moet eens kritisch naar de kozijnen kijken. Maar uw partner heeft wel eens gezegd een nieuwe keuken fijn te vinden. En zelf zou u vloerverwarming in de woonkamer heerlijk vinden. Zeker nu jullie binnenkort grootouders worden. Voor zo’n kleintje is een warme vloer ook erg prettig.

Onderhouden en verbouwen

Heeft uw huis onderhoud nodig?

  • Als uw kozijnen worden vervangen, dan kunt u direct goed isolerende beglazing toepassen
  • Het vervangen van enkelglas of oud dubbelglas door HR++ glas is perfect te combineren met een schilderbeurt
  • Wordt de dakbedekking van een plat dak vervangen, dan kunt u het dak meteen isoleren
  • Denk aan het installeren van vloerisolatie wanneer de vloer in de woonkamer aan vervanging toe is
  • Wilt u zonnepanelen op het dak, bekijk dan eerst of uw dak geen onderhoud nodig heeft. Anders moet u mogelijk na enkele jaren de zonnepanelen weer verwijderen om het dak te vervangen.


Gaat u verbouwen?

  • Wilt u een serre of ruimere keuken laten bouwen, denk dan aan een goede isolatie van deze uitbouw
  • Een nieuwe, ruimere woonkamer is welkom nu er gezinsuitbreiding komt. Bedenk dat vloerverwarming ook een optie is.
  • U wilt een badkamer beneden. Ideaal om deze duurzaam te laten bouwen met duurzame materialen een waterbesparende douchekop en een warmtewisselaar te installeren.
“Investeren in de toekomst begint bij uw eigen woning”

De wooncoach

Als u vragen heeft over uw huis, dan kunt u terecht bij de wooncoach. Een wooncoach is een noaber. Iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komt hij of zij bij u thuis om deskundig advies te geven over uw woning.

Wilt u verbouwen of is uw huis toe aan onderhoud dan kan de wooncoach u adviseren. Ook bijvoorbeeld over energiebesparende maatregelen of eigen energieopwekking. Wilt u weten of het mogelijk is dat u op uw oude dag nog in uw huis kunt blijven wonen en welke aanpassingen dan eventueel nodig zijn? Een wooncoach kan u tips geven. Ook op het gebied van wooncomfort en veiligheid zijn de wooncoaches deskundig. Ze denken in alles met u mee en voorzien u van een gratis woning- of energiecheck.

Waarom ze dit gratis doen? Omdat ze graag zien dat Twente duurzamer wordt. Omdat ze willen bijdragen aan de leefbaarheid van onze regio.

Vraag een vrijblijvend wooncoach gesprek aan
Bel ons: 088-18 50 130
Mail ons: info@duurzaamthuistwente.nl

Samenwerken aan een duurzame toekomst