Hengelo2019-03-26T16:51:09+00:00

Gemeente
Hengelo

Op deze pagina vindt u onder meer informatie over subsidies, duurzame maatregelen en een overzicht van uitvoerende bedrijven. Ook leest u hier het lokale nieuws over duurzaamheid en energiebesparing. Tot slot vindt u hier een overzicht van alle wooncoaches die actief zijn in de gemeente Hengelo. Wilt u weten wat een wooncoach voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Bel ons: 088-18 50 130 Mail ons: info@duurzaamthuistwente.nl

Zonnepanelen iets voor u?

U kunt nu eenvoudig en snel zien of het dak van uw woning geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen of een zonneboiler. De zonnekaart geeft u direct overzicht hoeveel u kunt verdienen door de zon.

Bekijk de zonnekaart

Sedumdak iets voor u?

Inwoners van Hengelo kunnen bij de gemeente subsidie aanvragen voor de aanleg van een sedumdak. Zo’n dak vangt water op tijdens heftige regenbuien, zorgt in de zomer voor verkoeling en brengt meer groen in de stad. De groene dakenkaart laat zien of uw dak geschikt is.

Bekijk de Groene dakenkaart

Meer informatie over de groene daken subsidies?

Klik hier

Wooncoaches

Soraida Giel

Duurzaamheid vind ik erg boeiend. Ik blijf nieuwsgierig naar andere manieren om te besparen. Mijn ervaringen deel ik graag met andere huiseigenaren. 

Dick Leungen

Ik vind het belangrijk om onafhankelijk advies te geven. Alles gaat in overleg met de huiseigenaren. Zo kunnen zij in alle vrijheid contacten leggen met bedrijven.

Mieke Maduro

Ik sta als deskundige graag naast de huiseigenaar. Samen maken we een plan met haalbare doelen en geef ik advies over subsidies. Doordat er korte lijnen zijn tussen de wooncoaches en de aangesloten bedrijven krijgen huiseigenaren vakkundig advies.

Jan Westerik

Door interesse en hobbymatige werkervaring weet ik veel van wonen, woningen en duurzame maatregelen. Ik vind het leuk deze ervaringen te delen met mensen die hier behoefte aan hebben.

Lokaal nieuws

Plaatsen: Beckum, Hengelo
Buurtschappen: Buren, Oele, Twekkelo, Woolde