fbpx
Hengelo2021-10-13T08:50:48+01:00

Gemeente
Hengelo

Op deze pagina vind je onder meer informatie over subsidies, duurzame maatregelen en een overzicht van uitvoerende bedrijven. Ook lees je hier het lokale nieuws over duurzaamheid en energiebesparing. Tot slot vind je hier een overzicht van alle wooncoaches die actief zijn in de gemeente Hengelo. Wil je weten wat een wooncoach voor jou kan betekenen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Bel ons: 088-18 50 130 Mail ons: info@duurzaamthuistwente.nl

Zonnepanelen iets voor jou?

Je kunt nu eenvoudig en snel zien of het dak van jouw woning geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen of een zonneboiler. De zonnekaart geeft je direct overzicht hoeveel jij kunt verdienen door de zon.

Bekijk de zonnekaart

Sedumdak iets voor jou?

Inwoners van Hengelo kunnen bij de gemeente subsidie aanvragen voor de aanleg van een sedumdak. Zo’n dak vangt water op tijdens heftige regenbuien, zorgt in de zomer voor verkoeling en brengt meer groen in de stad. De groene dakenkaart laat zien of jouw dak geschikt is.

Bekijk de Groene dakenkaart

Meer informatie over de groene daken subsidies?

Klik hier

Wooncoaches

Soraida Giel

Duurzaamheid vind ik erg boeiend. Ik blijf nieuwsgierig naar andere manieren om te besparen. Mijn ervaringen deel ik graag met andere huiseigenaren. 

Tjitze de Vries

Ik vind het belangrijk dat we persoonlijk en als samenleving het leven op onze aardbol met maximale kwaliteit intact laten. Iemand zei eens: On planet earth, we are not passengers. We are all crew members.

Dick Leungen

Ik vind het belangrijk om onafhankelijk advies te geven. Alles gaat in overleg met de huiseigenaren. Zo kunnen zij in alle vrijheid contacten leggen met bedrijven.

Jan Westerik

Door interesse en hobbymatige werkervaring weet ik veel van wonen, woningen en duurzame maatregelen. Ik vind het leuk deze ervaringen te delen met mensen die hier behoefte aan hebben.

Lokaal nieuws

Plaatsen: Beckum, Hengelo
Buurtschappen: Buren, Oele, Twekkelo, Woolde

Ga naar de bovenkant