Energiebespaarlening Overijssel

Energiebespaarlening Overijssel

Wat is het
Bent u van plan om energiebesparende maatregelen in uw huis aan te brengen, maar wilt of kunt u daar geen eigen spaargeld voor inzetten? Dan is de Energiebespaarlening misschien wat voor u. Inwoners van Overijssel krijgen extra korting op hun rente. Dit is een door de overheid gesubsidieerde lening (bekijk ons overzicht van subsidies) en interessant als u zelf niet het hele bedrag ineens wilt of kunt investeren.

U leent, tegen een vaste lage rente, geld om te kunnen investeren in maatregelen die energie besparen en/of opwekken. Denk hierbij aan zonnepanelen, dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbelglas, etc. Een hoger leenbedrag betekent een lagere rente. Het minimum leenbedrag is € 2.500,- en het maximum is € 25.000,-. U betaalt maandelijks een bedrag om de lening af te lossen. En de rente is zo laag, dat u vaak direct geld overhoudt door de energiebesparing!

Overige subsidies
Bekijk ook welke overige subsidies voor energiebesparing er momenteel zijn.

Door wie
Nationaal Energie Bespaarfonds

Let op:
Provincie Overijssel heeft extra geld in deze landelijke regeling gestopt waardoor de voorwaarden voor inwoners van Overijssel nog gunstiger zijn! Als inwoner van Overijssel krijgt u extra rentekorting die kan oplopen tot bijna 1%. Door deze korting ligt de rente in Overijssel tussen de 1,2 en 1,6 procent (peildatum: 11 december 2017). Bent u ouder dan 75 jaar? Ook dan kunt u in Overijssel de Energiebespaarlening aanvragen.

Voor wie
Particulieren en VVE’s. Helaas niet voor huurders, alleen voor huiseigenaren.
De lening is bedoeld voor bestaande woningen. Een nieuwbouwwoning telt vanaf het moment dat deze casco is opgeleverd ook als een bestaande woning.

Let op!
Gebruikt u de lening om zonnepanelen te financieren? In dit geval mag u maximaal 75% van het leenbedrag gebruiken voor de zonnepanelen. De andere 25% moet u investeren in andere maatregelen.

Lees hier de actuele informatie, voorwaarden en uitleg over hoe u de lening kunt aanvragen.

N.B. de regeling is sinds oktober 2016 uitgebreid
Als u wilt gaan voor een nul-op-de-meter-traject, kunt u niet maximaal € 25.000,  maar € 50.000 lenen. De looptijd van deze lening is 15 jaar. De maatregelen die u treft, moeten aan bepaalde eisen voldoen.

Combineren mag!
De Energiebespaarlening mag u combineren met de andere subsidieregelingen.

Meer informatie:
Energiebespaarlening Provincie Overijssel
Website van Provincie Overijssel
Website van Milieu Centraal

Gratis advies
Neem contact op met een wooncoach voor gratis en vrijblijvend advies.

2018-11-29T16:25:26+00:00