fbpx
>Wie zijn wij
Wie zijn wij2019-07-18T08:55:16+01:00

Wie zijn wij

Duurzaam (t)huis Twente is een initiatief van de veertien Twentse gemeenten om de verduurzaming van particuliere woningen in Twente te stimuleren.

Een onderwerp waar ook de landelijke overheid en de provincie Overijssel druk mee bezig zijn. De stichting heeft als doel om huiseigenaren te helpen bij hun woonvragen en hen belangeloos van duurzaam advies te voorzien. Deze woonvragen hoeven niet alleen betrekking te hebben op duurzame aankopen. Ze kunnen ook gaan over wooncomfort, onderhoud, verbouwing of energiebesparing.

Het bestuur

Duurzaam (t)huis Twente heeft zes gedreven en onbezoldigde bestuursleden. Dit zijn Willy Nijhuis, Henk Robben (voorzitter), Mieke Oostra, Marcel Bouwhuis, Berto Boeve en Lucas Haafkes.

Jaarverslag 2018

Hier vindt u een kort overzicht van de activiteiten en financiën over het jaar 2018

Wooncoaches; voor kosteloos en deskundig advies

Onze wooncoaches vormen de spil. De meeste van hen zijn gepensioneerd en hebben veel kennis en ervaring op diverse gebieden. Ze zijn opgeleid door experts en worden voortduren professioneel ondersteund en begeleid door de organisatie. De wooncoaches wonen in de gemeenten waar ze actief zijn en weten precies wat er binnen deze gemeente speelt.
Doordat er goed contact is tussen Duurzaam (t)huis Twente en lokale overheden, weten de coaches alles van subsidiemogelijkheden, duurzaamheidsleningen en regelgeving.

Duurzaam (t)huis Twente is een stichting zonder winstoogmerk. De wooncoaches van DTT zijn vrijwilligers en krijgen een vrijwilligersvergoeding voor hun geleverde diensten.

Vraag een vrijblijvend wooncoach gesprek aan

Partnerbedrijven

De stichting werkt samen met diverse partners, waaronder een aantal uitvoerende bedrijven. Deze bedrijven zijn geselecteerd op grond van aantoonbare duurzame kwaliteit. Klik hier voor het convenant met de aangesloten partnerbedrijven. Huiseigenaren kunnen kiezen om met deze bedrijven samen te werken, maar zijn ook vrij om een ander bedrijf uit te zoeken voor de klus.

Lees hier het beleidsplan van Duurzaam (t)huis Twente.

Naar de partnerbedrijven

Samenwerken aan een duurzame toekomst