Onze wooncoaches

Een wooncoach is een “Noaber”, iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komt hij of zij bij jou langs om deskundig advies te geven over jouw woning.
Inwoners van alle Twentse gemeenten, met uitzondering van Enschede, kunnen gebruik gratis gebruik maken van onze ondersteuning.

Bel ons: 088-18 50 130 Mail ons: info@duurzaamthuistwente.nl

Wat is een wooncoach?

Een wooncoach is een “Noaber”, iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komt hij of zij bij jou langs om deskundig advies te geven over jouw woning. Wil je verbouwen, dan kan de wooncoach je adviseren en ook met je meedenken over bijvoorbeeld energiebesparing. Wil je weten of het mogelijk is dat je ook op jouw oude dag nog in jouw huis kunt blijven wonen en welke aanpassingen dan eventueel nodig zijn – een wooncoach kan je tips geven. Maar ook op het gebied van veiligheid en wooncomfort is de wooncoach gespecialiseerd. Hij of zij denkt graag met je mee. Waarom ze dit gratis doen? Omdat ze graag zien dat Twente duurzamer wordt, omdat ze zich zorgen maken om de leefbaarheid van onze regio en omdat ze uit eigen ervaring weten dat een duurzaam huis voor veel voldoening zorgt.

Wat doet een wooncoach?

Wanneer je belt met 088-18 50 130 zal een van de wooncoaches contact met je opnemen. Deze wooncoach komt vervolgens kosteloos bij jou thuis. Als na een of meerdere gesprekken goed in beeld is gebracht wat jij aan jouw huis zou willen veranderen, dan kan de wooncoach je wijzen op geschikte bedrijven uit de omgeving. Een overzicht van de bedrijven die met Duurzaam (t)huis Twente samenwerken, is te vinden op deze website. De wooncoach helpt je ook graag met het vergelijken van de verschillende offertes. Het is aan jou met welk bedrijf je in zee wilt gaan, ook wanneer dit bedrijf niet aangesloten is bij Duurzaam (t)huis Twente
Jouw wensen en behoeften zijn leidend. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je kosten wilt besparen en daarom ‘iets’ aan jouw huis wilt laten doen. Een andere mogelijkheid is dat je energie wilt besparen en hierover advies wilt. Maar ook bij vragen over wooncomfort kan de wooncoach je helpen. Immers, tocht of vochtproblemen maken de woning minder comfortabel dan je graag zou willen. Zelfs voor grotere projecten als een verbouwing of groot onderhoud komt de wooncoach graag langs. Jouw voordeel? Gratis advies en een toekomstbestendig huis.

Hulp bij financiering

De wooncoaches kunnen je ook van dienst zijn als het gaat om het doorspreken van de financiële mogelijkheden. Het is verstandig om spaargeld te gebruiken voor het verduurzamen van jouw woning: het rendement is veel hoger dan de rente van de bank. Maar kijk ook welke subsidies er beschikbaar zijn. Daarnaast kun je in Overijssel, tegen een zeer lage rente, de Energiebespaarlening afsluiten.

Samenwerken aan een duurzame toekomst