>Onze wooncoaches
Onze wooncoaches2017-12-20T14:37:36+00:00

Onze wooncoaches

Een wooncoach is een noaber. Iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komt hij of zij bij u langs om deskundig advies te geven over uw woning.

Bel ons: 088-18 50 130 Mail ons: info@duurzaamthuistwente.nl

Wat is een wooncoach?

Een wooncoach is een noaber. Iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komt hij of zij bij u langs om deskundig advies te geven over uw woning. Wilt u verbouwen, dan kan de wooncoach u adviseren en ook met u meedenken over bijvoorbeeld energiebesparing. Wilt u weten of het mogelijk is dat u ook op uw oude dag nog in uw huis kunt blijven wonen en welke aanpassingen dan eventueel nodig zijn – een wooncoach kan u tips geven. Maar ook op het gebied van veiligheid en wooncomfort is de wooncoach gespecialiseerd. Hij of zij denkt graag met u mee. Waarom ze dit gratis doen? Omdat ze graag zien dat Twente duurzamer wordt, omdat ze zich zorgen maken om de leefbaarheid van onze regio en omdat ze uit eigen ervaring weten dat een duurzaam huis voor veel voldoening zorgt.

Wat doet een wooncoach?

Wanneer u belt met 088-18 50 130 zal een van de wooncoaches contact met u opnemen. Deze wooncoach komt vervolgens kosteloos bij u thuis en als na een of meerdere gesprekken goed in beeld is gebracht wat u aan uw huis zou willen veranderen, dan kan de wooncoach u wijzen op geschikte bedrijven uit de omgeving. Een overzicht van de bedrijven die met Duurzaam (t)huis Twente samenwerken, is te vinden op deze website. De wooncoach helpt u ook graag met het vergelijken van de verschillende offertes. Het is aan u met welk bedrijf u in zee wilt gaan, ook wanneer dit bedrijf niet aangesloten is bij Duurzaam (t)huis Twente
Uw wensen en behoeften zijn leidend. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u kosten wilt besparen en daarom ‘iets’ aan uw huis wilt laten doen. Een andere mogelijkheid is dat u energie wilt besparen en hierover advies wilt. Maar ook bij vragen over wooncomfort kan de wooncoach u helpen. Immers, tocht of vochtproblemen maken uw woning minder comfortabel dan u graag wilt. Zelfs voor grotere projecten als een verbouwing of groot onderhoud komt de wooncoach graag langs. Uw voordeel? Gratis advies en een toekomstbestendig huis.

Hulp bij financiering

De wooncoaches kunnen u ook van dienst zijn als het gaat om het doorspreken van de financiële mogelijkheden. Het is verstandig om spaargeld te gebruiken voor het verduurzamen van uw woning: het rendement is veel hoger dan de rente van de bank. Maar kijk ook welke subsidies beschikbaar zijn. Daarnaast kunt u – in Overijssel tegen een zeer lage rente – de Energiebespaarlening afsluiten.

Samenwerken aan een duurzame toekomst